VANDRA

VANDRA

VACKRA VÄLMARKERADE VANDRINGSSLINGOR UTGÅR

FRÅN SÅVÄL STEHAG SOM STOCKAMÖLLAN.

STEHAG

 

 

Böljande fält varvat med ekdungar och bokskogar karaktäriserar Stehagsområdet. Här finns många lättvandrade promenadstigar att välja mellan, de allra vackraste lokaliserade till Gyaskogen. Börja gärna med att ta trappan upp på Gyaberget, där trollgumman Gyatrollet enligt gamla sägner huserar. Vill du sedan fortsätta finns allt mellan en dryg kilometer och fyra kilometer långa slingor att välja mellan. Väljer du den längre kommer du så småningom till lökarnas dal där det under våren doftar starkt av ramslök. Kanske plockar du med dig lite hem och lagar till en soppa eller pesto?

STOCKAMÖLLAN

 

 

Vill du ha kultur- såväl som naturupplevelser? Då ska du vandra i Möllerike – som närområdet till Stockamöllan så passande kallas. Barnvagnsvänliga promenadvägar och vackra lättillgängliga rastplatser samsas här med knixiga kuperade stigar. Stenbrott och möllor som minner om gamla tider varvas med gran- och bokskog, ängar och betesmark på slingor som sträcker sig från några kilometer

upp till närmare en mil. Vill du kombinera vandringen med paddling finns möjlighet att hyra kanot på Kanotcentralen.

Copyright @ All Rights Reserved

Hemsidan är producerad av Belyazid C&C och Briza Natur

inom ramen för Leader-projektet VINN MittSkåne - ett projekt som syftar till landsbygdsutveckling med naturen som bas. Läs mer om EU-kommissionens satsning på landsbygdsutveckling här.